VI HAR FORTSATT LEDIGE PLASSER

Med skolestart 25.august 2018!
Et år på folkehøgskole er ikke bare et år med store opplevelser. Det kan også være starten på din framtidige karriere. Gode lærerkrefter og allsidig utstyr står til din disposisjon. Her er ingen karakterer eller eksamenspress. Undervisningen er gratis. Det du betaler for er kost, losji, materiellkostnader og utgifter som reiser og ekskursjoner.

SØK NÅ

Om Backpacking Europa

Finn frem sekken og bli med å utforske din egen verdensdel.
Å reise er spennende. Det kan være både fantastisk og utfordrende å oppleve nye steder, andre kulturer og møte forskjellige typer mennesker. Linjeturene har tidligere år gått til landene ved Middelhavet.
På høsten drar vi sammen med hele skolen til Torrevieja i Spania.. Der blir det dagsutflukter og mange ulike aktiviteter. Mens vi har «basecamp» i Torrevieja bruker vi et par dager på å reise og utforske Madrid.
På vårturen backpacker vi oss langs Middelhavets kyster i 12-14 dager og besøker flere interessante byer. Tidligere år har vi reist til Spania, Frankrike, Monaco, Kroatia, Malta, Italia, Albania, Hellas og Tyrkia. Vi har også en kort tur på 4-5 dager i Norden
Hvilke land og byer vi skal besøke er en del av planleggingen vi gjør sammen.
Å reise er en lærerik prosess der vi må vise hensyn til lokal kultur, ta miljøbevisste valg og tenke kostnads-besparende. Derfor bor vi billig og reiser mye med tog/buss – en unik måte å se Europa på.
Ukene på skolen deles mellom klasserom og aktiviteter.
Aktivitetene kan være ”Speedbackpacking” på Østlandet. Vår egen historie dekkes med ukentlige utflukter. 
Når vi ikke planlegger turer er vi mye ute på andre aktiviteter. Det kan være fotturer, klatring, kano, kajakk, overnatting ute, is fisking, sykkelturer ol.
Foto og hvordan vi skal ta bedre reisebilder er også en sentral del av linjen.
Dersom du lurer på noe mer, er det bare å ta kontakt med linjeansvarlig Lorentz Colberg pålorentz@jeloy.fhs.noeller telefon 90183128.

Studietur for linjen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

På høsten drar vi sammen med hele skolen til Torrevieja i Spania. Der blir det dagsutflukter og mange ulike aktiviteter.

På vårturen backpacker vi oss langs middelhavets kyster i 14 dager og besøker flere interessante byer. Tidligere år har vi reist til Spania, Frankrike, Monaco, Kroatia, Malta, Italia, Albania, Hellas og Tyrkia.

Hvilke land og byer vi skal besøke er en del av planleggingen vi gjør sammen.

Lærere

Lorentz Colberg

Lorentz Colberg

LÆRER

Mannen fra Ås

Pris

Pris fra: kr 110.800,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Studietur: Bli med å utforsk Europa langs Middelhavet
  • Mat og rom på skolen
  • Internett
  • Vaskemaskin
  • Påmeldingsgebyr
  • Eget bad på rommet

Ikke inkludert

  • Enkeltrom

Lommepenger, lån og stipend

Folkehøyskoleelever får basisstøtte fra Lånekassen på kr 106.340,- som fordeler seg over 10 mnd.
40% av basisstøtten heter omgjøringslån, fordi det blir omgjort til stipend etter fullført utdanning (ca 1 1/2 år etter fullført).
Det betyr at 63.804,- blir lån, og 42.356,- blir stipend.

Det er viktig at du regner ut hva skolepengene dine blir og finner ut om lånet dekker dette, eller om du må spare opp til å dekke differansen.

Dersom det er 110 kilometer eller mer mellom hjemstedskommune og lærestedskommune, kan du få reisestipend. Dette regner Lånekassen ut automatisk.

Det er greit å ha litt lommepenger, men du må selv tenke gjennom hva du trenger penger til. Matbudsjett og klesbudsjettet kan du minimere, du får 4 måltider her. Du trenger penger til toalettsaker, vaskemidler til tøyvask, event. cafe, kino, underholdning. Du trenger litt lommepenger på turer. Da kan det være enkelte måltider du dekker selv, drikke, souvenirer ol.


Noe av det som venter deg..

Send oss din søknad i dag!

Flere av våre linjer er veldig populære. Sikre din plass neste år allerede nå!
TOPP
Personvern