VI HAR FORTSATT LEDIGE PLASSER

Med skolestart 24.august 2019!
Et år på folkehøgskole er ikke bare et år med store opplevelser. Det kan også være starten på din framtidige karriere. Gode lærerkrefter og allsidig utstyr står til din disposisjon. Her er ingen karakterer eller eksamenspress. Undervisningen er gratis. Det du betaler for er kost, losji, materiellkostnader og utgifter som reiser og ekskursjoner.

SØK NÅ

Covid 19

Jeløy folkehøyskole og koronaviruset

Vi planlegger vanlig drift til høsten. Opptaket har startet, så ikke nøl med å søk. Blir det endringer pga reiserestriksjoner, så vil det bli gode alternativer på alle linjer.


BLIR SKOLEÅRET ANNERLEDES?
Mange stiller spørsmål om hvordan skoleåret blir i 2020/21 Et folkehøyskoleår beskrives gjerne som et år man «lever i en boble». Folkehøyskoleelever lever nok litt isolert fra omverden, i et lite minisamfunn – i en «boble» Kommende år vil det nok på grunn av COVID-19 og smittevern bli enda mer merkbart. De første 10 dagene i august vil vi KUN være på skolen og i naturen, som en slags karantene. (Absolutt nødvendige avvik må søkes om på forhånd). Vi følger hele tiden utviklingen og føringer/regler fra myndighetene og ser an hvor mye vi skal åpne/lukke for deltakelse i samfunnet.

 Jeløy FHS er en liten skole og vi kan faktisk huse alle elever på enerom, om det skulle være nødvendig. Alle rom har eget bad (dusj/toalett). Forholdene ligger altså godt til rette for eventuell karantene/isolasjon, om vi skulle få smitteutbrudd/mistanke om smitte.

 Vask/renhold: Det blir strengere regler for vasking, både i skolebygg og på internatene. På utsatte plasser hvor det ikke finnes håndvask, blir det satt fram antibac.

 Matservering: Skolens kjøkken serverer mat i spisesalen/alternativt sted. Kjøkkenet vil alltid følge råd fra myndighetene og vil fortløpende komme med instrukser om hvordan matservering vil foregå, gjennom hele skoleåret.

 Klasserom: Alle klasserom er romslige i forhold til klassestørrelser. Avstand mellom elever vil i starten av skoleåret være veldig viktig.

FELLESTUR HØSTEN 2020
På planen har vi i høstsemesteret hatt skoletur til Spania. Vi vurderte å flytte reisen til våren, men det er ikke gjennomførbart da vi allerede har booket vinterreise (Hemsedal) i januar og linjereiser i mars. Det sikre alternativet er derfor at elevene får større linjerealterte ressurser til planlagte linjereiser/aktiviteter under høst- og vårssemester og en felles skolereise i Norge i september. Det blir altså tur i høst uansett, noe vi vet er viktig for å bygge relasjoner tidig på skoleåret.

LINJETURER VÅREN 2021

Om reiseråd/føringer fra myndigheter gir «klart grønt lys» for planlagte linjeturer, i god tid før mars 2021, så vil linjeturene gjennomføres. Hvis ikke vi får klarsignal, blir det alternative turer. Vi jobber med reisebyråer om en rekke alternative turer innenlands og utenlands. Vi kan altså i dag ikke love utenlandstur i mars 2021 til noen linje. Vi må forberede oss på et bredt utvalg av turer og avvente utviklingen.

TOPP
Personvern