VI HAR FORTSATT LEDIGE PLASSER

Med skolestart 25.august 2018!
Et år på folkehøgskole er ikke bare et år med store opplevelser. Det kan også være starten på din framtidige karriere. Gode lærerkrefter og allsidig utstyr står til din disposisjon. Her er ingen karakterer eller eksamenspress. Undervisningen er gratis. Det du betaler for er kost, losji, materiellkostnader og utgifter som reiser og ekskursjoner.

SØK NÅ

Om Fitness USA

Fitness - USA

Et år med variert aktivitet, treningsglede og kosthold!

Ønsker du et år hvor du forbedrer din fysiske form gjennom ulike former for trening og aktivitet? På linjen Fitness USA vil du få kjenne på treningsglede, bli motivert og få hjelp til å nå målene dine. Sunt kosthold er en viktig del av hverdagen, og vi kombinerer trening og reise.

På Fitness USA vil du kjenne at du lever med høy puls ute i naturen, i skolens gymsal og på et av byens treningssentre. Treningen er variert: Kondisjonen trenes gjennom løping, spinning og sykling. Styrken får du gjennom vektløfting, slyngetrening, body pump, kroppsvektstrening og core-trening. Restitusjon er også viktig – med blant annet tur i mark, bålkos og grilling.

Ved hjelp av en kroppsanalyse på høsten og våren vil du kunne se endringene i helse, form og treningseffekt. Kroppen lever av det vi velger å spise. Du vil lære hva som er gode og dårlige byggesteiner for kroppen, og vi tar oss tid til å lage sunn og næringsrik mat.

På vårparten reiser vi til USAs vestkyst hvor vi først og fremst skal trene og oppleve amerikansk kultur

Sammen med de andre linjene flytter vi også skolen til Spania i en av høstukene. Da får vi en litt lengre sommer mens vi har linjeaktiviteter utendørs. Spanske byer, natur, opplevelser, samhold og masse aktiviteter står i fokus. Vi bor i nærheten av et sportssenter hvor vi vil ha variert trening.

Mette Karin Kallevik er ansvarlig for denne linjen. Kontakt henne gjerne: mette@jeloy.fhs.no eller 482 01 809.

Studietur for linjen

USA

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

På vårparten reiser vi til USAs vestkyst hvor vi først og fremst skal trene og oppleve amerikansk kultur

Lærere

Mette Karin Kallevik

Mette Karin Kallevik

LÆRER OG INTERNATLEDER

Mette Karin er skolens treningsglade dame. Når hun ikke trener liker hun å slappe av med en god bok, gjerne i Frankrike. Hun har bakgrunn som laboratorieingeniør, men er nå veldig fornøyd med å jobbe med ungdom.

Pris

Pris fra: kr 114.800,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Studietur: Sao Tome og Principe
  • Mat og rom på skolen
  • Internett
  • Vaskemaskin
  • Påmeldingsgebyr
  • Eget bad på rommet

Ikke inkludert

  • Enkeltrom

Lommepenger, lån og stipend

Folkehøyskoleelever får basisstøtte fra Lånekassen på kr 106.340,- som fordeler seg over 10 mnd.
40% av basisstøtten heter omgjøringslån, fordi det blir omgjort til stipend etter fullført utdanning (ca 1 1/2 år etter fullført).
Det betyr at 63.804,- blir lån, og 42.356,- blir stipend.

Det er viktig at du regner ut hva skolepengene dine blir og finner ut om lånet dekker dette, eller om du må spare opp til å dekke differansen.

Dersom det er 110 kilometer eller mer mellom hjemstedskommune og lærestedskommune, kan du få reisestipend. Dette regner Lånekassen ut automatisk.

Det er greit å ha litt lommepenger, men du må selv tenke gjennom hva du trenger penger til. Matbudsjett og klesbudsjettet kan du minimere, du får 4 måltider her. Du trenger penger til toalettsaker, vaskemidler til tøyvask, event. cafe, kino, underholdning. Du trenger litt lommepenger på turer. Da kan det være enkelte måltider du dekker selv, drikke, souvenirer ol.


Noe av det som venter deg

Send oss din søknad i dag!

Flere av våre linjer er veldig populære. Sikre din plass neste år allerede nå!
TOPP
Personvern