VI HAR FORTSATT LEDIGE PLASSER

Med skolestart 24.august 2019!
Et år på folkehøgskole er ikke bare et år med store opplevelser. Det kan også være starten på din framtidige karriere. Gode lærerkrefter og allsidig utstyr står til din disposisjon. Her er ingen karakterer eller eksamenspress. Undervisningen er gratis. Det du betaler for er kost, losji, materiellkostnader og utgifter som reiser og ekskursjoner.

SØK NÅ

Om Fitness Florida

Vil du oppleve ekte treningsglede og prøve ulike former for trening og aktiviteter?Ønsker du å lære mer om trening, helse og kosthold? Vil du kombinere trening med reiser til USA og Spania? Da er «Fitness Florida» linjen for deg!

På «Fitness Florida» opplever du økt motivasjon og ekte treningsglede. Her vil du glede deg til å gå på treningsenteret hver eneste gang, og trening vil ikke lenger føles slitsomt eller vanskelig.
Her vil du få hjelp til å nå målene dine og oppleve at trening er gøy. Uansett hvilket nivå du befinner deg på, så vil du oppleve fremgang og mestring. På «Fitness Florida» vil du kjenne at du lever med høy puls; ute i naturen, i gymsalen og på treningssenteret.

Variert trening på Fitness Florida
Treningen på «Fitness Florida» er variert. Kondisjon trenes gjennom løping, intervalltrening, pulstrening, spinning, crossfit, ballspill og gjørmeløp. Styrke trenes gjennom vektløfting, kroppsvekttrening, TRX/slynge-trening og core-trening på de lokale treningssentrene.
Du vil få hjelp til å sette opp ditt eget treningsprogram, tilpasset ditt nivå og dine mål. I løpet av året vil du følge dette programmet og oppleve at et skikkelig treningsprogram gir gode resultater.

Fokus på sunt kosthold og god helse
På Jeløy Folkehøyskole legger vi vekt på et sunt og helhetlig syn på kropp og helse. Her er fokuset på en sunn og frisk kropp, ikke på å jakte på uoppnåelige kroppsidealer.
Kroppen påvirkes av det du velger å spise. På «Fitness Florida» vil du lære hva som er gode og dårlige byggesteiner for kroppen, og hva du burde spise for å få styrken du trenger for en lang dag på treningssenteret.

Dette lærer du
På «Fitness Florida» vil du blant annet lære…
 • Kondisjonstrening
 • Intervalltrening
 • Pulstrening
 • Spinning
 • Løping
 • Crossfit
 • Vektløfting
 • Kroppsvekttrening
 • TRX/slynge-trening
 • Core-trening
 • Bevegelighetstrening
 • Ballspill
 • Gjørmeløp
Progresjonen din måles gjennom fysiske tester, som Beep- og Cooper-testen. Ved hjelp av en kroppsanalyse, både på høst- og vårsemesteret,vil du se effektene av treningen og en positiv endring på helsen din.

Studietur
Spania
Når høstmørket kryper nærmere forlenger vi sommeren og flytter undervisningen til Spania i en hel uke, sammen med de andre linjene ved Jeløy folkehøyskole. Spanske byer, natur, samhold og aktiviteter står i fokus denne uken. Vi bor i nærheten av et sportssenter, hvor vi vil ha variert trening hele uken.

London
På vårsemesteret reiser vi til London. London er kjent for sine travle gater, gode shoppingmuligheter, røde, toetasjes busser og store parkområder. I London skalvi gå langs Oxford Street, se hva vi kan finne på de spennende markedene rundt omkring i byen og besøke koselige Soho. Vi skal rett og slett være turister i storbyen og oppleve alt herlige London har å by på!

Florida
På vårsemesteret reiser vi til solrike Florida. I Florida,også kjent som«The Sunshine State», blir det løping langs Miami Beach og trening på stranden. Vi reiser på tur til Everglades, hvor vi skal kjøre luftbåt blant alligatorene. Vi besøker også en ideell organisasjon og får et innblikk i det sosiale arbeidet de driver med her.

Passer linjen for deg?
«Fitness Florida» er en linje for deg som liker å trene, være aktiv, prøve nye former for trening og som ønsker å trene mye i løpet av året på Jeløy folkehøyskole.
Skolen stiller med alt av nødvendig utstyr og vi benytter oss av mulighetene, lokalene og utstyret som finnes på de lokale treningssentrene.

Kontakt
Linjeansvarlig for «Fitness Florida» er Mette Karin Kallevik. Hun er næringsmiddelteknolog, med tilleggsutdanning i biologi, kjemi, norsk og praktisk pedagogisk utdanning (PPU). Hun har også flere kurs innen styrketrening og crossfit.
Spørsmål om linjen? Ta kontakt påmette@jeloy.fhs.noeller tlf. 48201809.
For mer informasjon om priser: https://www.folkehogskole.no/skole/jeloy/fitness-florida#pris

Lærere

Mette Karin Kallevik

Mette Karin Kallevik

LÆRER OG INTERNATLEDER

Mette Karin er skolens treningsglade dame. Når hun ikke trener liker hun å slappe av med en god bok, gjerne i Frankrike. Hun har bakgrunn som laboratorieingeniør, men er nå veldig fornøyd med å jobbe med ungdom.

Noe av det som venter deg

Send oss din søknad i dag!

Flere av våre linjer er veldig populære. Sikre din plass neste år allerede nå!
TOPP
Personvern