VI HAR FORTSATT LEDIGE PLASSER

Med skolestart 24.august 2019!
Et år på folkehøgskole er ikke bare et år med store opplevelser. Det kan også være starten på din framtidige karriere. Gode lærerkrefter og allsidig utstyr står til din disposisjon. Her er ingen karakterer eller eksamenspress. Undervisningen er gratis. Det du betaler for er kost, losji, materiellkostnader og utgifter som reiser og ekskursjoner.

SØK NÅ

Om Fitness Florida

Ønsker du et år hvor du forbedrer din fysiske form gjennom ulike former for trening og aktivitet? Ønsker du å kjenne treningsglede, bli motivert og få hjelp til å nå målene dine? Vil du lære mer om helse og kosthold? Liker du å oppdage nye steder og kombinere trening og reise?

På «Fitness Florida» vil du få hjelp til å nå målene dine og oppleve at trening er gøy. Uansett hvilket nivå du befinner deg på, vil du oppleve fremgang og mestring. Du vil du kjenne at du lever med høy puls; ute i naturen, på treningssenteret og i gymsalen.
I løpet av våren reiser vi til Florida, hvor vi skal padle kajakk i mangroveskogen i Sarasota, surfe i Palm Beach, trene på Miami Beach og besøke alligatorene i Everglades.

Variert trening på Fitness Florida
Treningen på «Fitness Florida» er variert. Kondisjon trenes gjennom løping, intervalltrening, pulstrening, spinning, crossfit og ballspill.
Styrke trenes gjennom vektløfting, kroppsvekttrening, TRX/slynge-trening, core-trening med mere på de lokale treningssentrene.
Du vil få hjelp til å sette opp ditt eget treningsprogram, tilpasset ditt nivå og dine mål, og oppleve framgang gjennom strukturert trening.

Bevegelighet er viktig for riktig teknikk og for å unngå skader, og vil også være en del av øktene våre.

Dette lærer du
På «Fitness Florida» vil du blant annet lære…
 • Kondisjonstrening
 • Intervalltrening
 • Pulstrening
 • Spinning
 • Løping
 • Crossfit
 • Vektløfting
 • Kroppsvekttrening
 • TRX/slynge-trening
 • Core-trening
 • Bevegelighetstrening
 • Ballspill
 • Gjørmeløp
 • Helse og kosthold
 • Sykling
Progresjonen din måles gjennom fysiske tester, som Beep- og Cooper-testen. Ved hjelp av en kroppsanalyse, både på høst- og vårsemesteret,vil du se effektene av treningen og en positiv endring på helsen din.

Studietur
Spania
Når høstmørket kryper nærmere forlenger vi sommeren og flytter undervisningen til Spania i en hel uke, sammen med de andre linjene ved Jeløy folkehøyskole. Spanske byer, natur, samhold og aktiviteter står i fokus denne uken. Vi bor i nærheten av et sportssenter, hvor vi vil ha variert trening hele uken.

Florida
På vårsemesteret reiser vi til solrike Florida, hvor vi starter oppholdet i Sarasota. Der skal vi blant annet padle i tettvoksende mangroveskog og besøke Armish people. Deretter reiser vi tvers over Florida til østkysten og Palm Beach hvor vi skal surfe på bølgene. Derfra går turen videre til Miami, hvor det blir trening på strandens utegym og en båttur blant alligatorene i Everglades. Vi besøker også en ideell organisasjon og får et innblikk i det sosiale arbeidet de driver med her.

London
På reisen til Florida vil vi gjøre et lite stopp i London hvor vi skal besøke de kjente og historiske landemerkene i storbyen og oppleve det pulserende bylivet.

Passer linjen for deg?
«Fitness Florida» er en linje for deg som liker å trene, være aktiv, prøve nye former for trening og som ønsker å trene mye i løpet av året på Jeløy folkehøyskole.

Skolen stiller med alt av nødvendig utstyr og vi benytter oss av mulighetene, lokalene og utstyret som finnes på de lokale treningssentrene.

Kontakt
Linjeansvarlig for «Fitness Florida» er Mette Karin Kallevik. Hun er næringsmiddelteknolog, med tilleggsutdanning i biologi, kjemi, norsk og praktisk pedagogisk utdanning (PPU). Hun har også flere kurs innen styrketrening og crossfit.
Spørsmål om linjen? Ta kontakt påmette@jeloy.fhs.noeller tlf. 48201809.
For mer informasjon om priser: https://www.folkehogskole.no/skole/jeloy/fitness-florida#pris

Lærere

Mette Karin Kallevik

Mette Karin Kallevik

LÆRER OG INTERNATLEDER

Mette Karin er skolens treningsglade dame. Når hun ikke trener liker hun å slappe av med en god bok, gjerne i Frankrike. Hun har bakgrunn som laboratorieingeniør, men er nå veldig fornøyd med å jobbe med ungdom.

Noe av det som venter deg

Send oss din søknad i dag!

Flere av våre linjer er veldig populære. Sikre din plass neste år allerede nå!
TOPP
Personvern