VI HAR FORTSATT LEDIGE PLASSER

Med skolestart 24.august 2019!
Et år på folkehøgskole er ikke bare et år med store opplevelser. Det kan også være starten på din framtidige karriere. Gode lærerkrefter og allsidig utstyr står til din disposisjon. Her er ingen karakterer eller eksamenspress. Undervisningen er gratis. Det du betaler for er kost, losji, materiellkostnader og utgifter som reiser og ekskursjoner.

SØK NÅ

Om Fitness Florida

Vil du ha et år med variert trening og sosialt fellesskap?
Vil du kjenne på treningsglede og mestringsfølelse?
Vil du lære om ernæring og helse?


Da kan du søke Fitness Florida!


Denne linjen har også et halvårsalternativ med oppstart i januar, se her: https://www.folkehogskole.no/skole/jeloy/fitness

På «Fitness Florida» vil du oppleve at trening er gøy. Uansett hvilket nivå du befinner deg på, vil du oppleve fremgang og mestring. Du vil du kjenne at du lever med høy puls; ute i naturen, på treningssenteret og i gymsalen.
Drømmer du om å padle i mangroveskogen i Sarasota, eller surfe i Palm Beach? Kanskje du vil kjøre båt blant alligatorene i Everglades? Eller trene på Miami Beach? Sammen skal vi planlegge reise og et innholdsrikt opphold i Florida.

Variert trening
Du vil få medlemskap på et av byens beste treningssentre hvor du øker styrken primært gjennom vektløfting, men også noe TRX/slynge og kroppsvektstrening. Du vil få en teknisk gjennomgang av gode øvelser for hele kroppen.
Du vil oppleve fremgang gjennom strukturert trening, og vil få hjelp til å sette opp et eget treningsprogram som er tilpasset ditt nivå og dine mål.
Kondisjonen trenes gjennom løping og intervalltrening, både på mølle og ute. Noen økter vil være på romaskin, eller på en spinningssykkel. Vi vil også ha noe ballspill og crossfit.
Progresjonen du vil oppleve måles gjennom fysiske tester. Ved hjelp av en kroppsanalyse på høsten og våren, vil du se effekten av treningen og en positiv endring av helsen din.
På Jeløy varer gjerne sommeren litt lengre, derfor flytter vi klasserom og treningsarena utendørs før høsten kommer. I løpet av skoleåret vil vi innimellom ha noen rolige dager hvor vi er ute i marka med eller uten bål.

Helse og kosthold
Gode matvaner og god helse er byggeklosser i en sunn livsstil og vil selvfølgelig være noe av fokuset vårt. Skolen legger vekt på et sunt syn på kropp og helse og fokuset vårt er en aktiv og sunn kropp, ikke en jakt på uoppnåelige kroppsidealer.
Dette lærer du

På «Fitness Florida» vil du blant annet lære…

 • Vektløfting
 • Kroppsvekttrening
 • TRX/slynge-trening
 • Lage eget treningsprogram
 • Bevegelighetstrening
 • Avspenning
 • Kondisjonstrening
 • Intervalltrening
 • Spinning
 • Løping
 • Ballspill
 • Crossfit
 • Kosthold/Ernæring
 • Surfing
 • Kayakking
Studietur
Spania
Når høstmørket kryper nærmere forlenger vi sommeren og flytter undervisningen til Spania i en hel uke, sammen med de andre linjene ved Jeløy folkehøyskole. Spanske byer, natur, samhold og aktiviteter står i fokus denne uken. Vi bor i nærheten av et sportssenter, hvor vi vil ha variert trening hele uken.

Florida
Etter en mørk vinter i hjemlandet er vi klare for en reise til solrike Florida, hvor vi starter oppholdet i Sarasota. Hva opplevelsene blir er opp til deg og dine medelever, valgene er mange. I tillegg til det dere blir enige om, kommer vi til å besøke en ideell organisasjon som vil gi oss et innblikk i det sosiale arbeidet de driver med her.

Passer linjen for deg?
«Fitness Florida» er en linje for deg som vil ha en sunn livsstil, vil være aktiv, og som ønsker å trene mye i løpet av året på Jeløy folkehøyskole.

Skolen stiller med alt av nødvendig utstyr og vi benytter oss av mulighetene, lokalene og utstyret som finnes på de lokale treningssentrene.

Kontakt
Linjeansvarlig for «Fitness Florida» er Mette Karin Kallevik. Hun er næringsmiddelteknolog, med tilleggsutdanning i biologi, kjemi, norsk og praktisk pedagogisk utdanning (PPU). Hun har også flere kurs innen styrketrening og crossfit.
Spørsmål om linjen? Ta kontakt påmette@jeloy.fhs.noeller tlf. 48201809.
For mer informasjon om priser: https://www.folkehogskole.no/skole/jeloy/fitness-florida#pris

Lærere

Mette Karin Kallevik

Mette Karin Kallevik

LÆRER OG INTERNATLEDER

Mette Karin er skolens treningsglade dame. Når hun ikke trener liker hun å slappe av med en god bok, gjerne i Frankrike. Hun har bakgrunn som laboratorieingeniør, men er nå veldig fornøyd med å jobbe med ungdom.

Noe av det som venter deg

Send oss din søknad i dag!

Flere av våre linjer er veldig populære. Sikre din plass neste år allerede nå!
TOPP
Personvern