VI HAR FORTSATT LEDIGE PLASSER

Med skolestart 24.august 2019!
Et år på folkehøgskole er ikke bare et år med store opplevelser. Det kan også være starten på din framtidige karriere. Gode lærerkrefter og allsidig utstyr står til din disposisjon. Her er ingen karakterer eller eksamenspress. Undervisningen er gratis. Det du betaler for er kost, losji, materiellkostnader og utgifter som reiser og ekskursjoner.

SØK NÅ

COVID-19: Alle elever som begynner høsten 2021 får enkeltrom med eget dusj og toalettLes mer

Jeløy Folkehøyskole

En aktiv skole - midt i Oslofjorden

SØK NÅ
Vannsport Australia
Vannsport Australia Søk nåLES MER
Vil du ha et aktivt, morsomt og utfordrende år med mye vannsport og friluftsliv? Seiling, kiting, buschcraft, havkajakk m.m. Da er «Vannsport og friluftsliv» linjen for deg.


 På «Vannsport og friluftsliv» får utfordret deg i mange ulike aktiviteter på det nivået du er. Om du er nybegynner eller erfaren får du god kursing i havkajakk, seiling, friluftsliv, kiting m.m., vi møter deg på ditt nivå, og du vil lære å kjenne på grensene der du er. I løpet av året på Jeløy folkehøyskole får du muligheten til å lære mye, vokse som person og sammen med de andre elevene skape et år helt utenom det vanlige.Skjærgården i Østfold byr på topp padlemuligheter
Skolehverdagen bruker vi til alle disse aktivitetene og til jobbe sammen som et team for å få det beste ut av hverandre og av skoleåret.
Linjeturene vil gå til Malta eller Syd-Spania i tillegg til ulike turer både til fjells og til vanns i Norge.
Vi står i dag foran store miljøutfordringer. På «Vannsport og friluftsliv» får du lære mer om havet, miljø og bærekraft, og hvordan du kan ta vare på og bruke havet på en forsvarlig måte.
Linjen passer for deg som… 
 • liker å være ute
 • liker å være aktiv
 • har interesse for vannsport
 • liker å reise
 • er lærevillig
 • liker å samarbeide og jobbe i team
 

Jeløy folkehøyskole samarbeider tett med Seilforeningen i Moss. Her får du muligheten til å seile joller og regattabåter, med instruksjon fra tidligere norsk OL-trener i seiling. Du får også Våttkort for havkajakk i løpet av året.

Studietur
Spania
På høsten drar alle linjene ved Jeløy folkehøyskole til Spania i en hel uke. Her forlenger vi sommeren med ulike vannaktiviteter under den spanske solen. Spanske byer, sandstrender, juving, kiting, nye opplevelser og samhold står i fokus hele denne uken.Kontakt
Per Olav Eliassen er linjeansvarlig for Vannsport og Friluftsliv. Han har bakgrunn fra reiselivsbransjen, er dykkeinstruktør og kajakkinstruktør. Per Olav er glad i naturen, er aktiv i DNT Vansjø, og brenner for et plastfritt, bærekraftig samfunn. På fritiden liker han å padle, trene eller gå lange turer i naturen.
Spørsmål om linjen? Ta kontakt på perolav@jeloy.fhs.no eller tlf. 47318343.
Mer informasjon om priser: https://www.folkehogskole.no/skole/jeloy/vannsport-australia#pris
Coaching fotball
Coaching fotball Søk nåLES MER
Blir det endringer pga reiserestriksjoner, så garanterer vi gode alternative turer for alle linjer, og ved rimeligere reiser vil linjeprisen reduseres.

Drømmer du om å bli fotballtrener? Ønsker du å videreutvikle din fotballforståelse, lære kampanalyse og spille mye fotball? Vil du møte andre fotballinteresserte og reise på flere fotballrelaterte reiser? Da er «Coaching fotball – USA» linjen for deg!

«Coaching Fotball» er en linje for deg som elsker å spille fotball og drømmer om å bli fotballtrener. På «Coaching fotball» lærer du å sette opp gode treningsprogram, samtidig som du spiller mye fotball, utvikler ferdighetene dine og lærer å ta gode valg på fotballbanen. Du får en tydelig forståelse av hvorfor vi gjør ulike øvelser og bygger opp et bedre «fotballhode» gjennom øvelser med mange valg. Målet er å utvikle smartere og bedre fotballspillere, både på og utenfor banen.

I løpet av året spiller vi også fotballkamper mot andre folkehøyskoler og deltar på flere cuper, sammen med linjen «Fotball og ballspill».

Jeløy folkehøyskole har egen kunstgressbane (7-er bane), ballbinge, beachvolleyball- og frisebeegolfbane. Innendørsaktiviteter foregår i skolens gymsal.

Deltar på trenerkurs
I tillegg til å spille mye fotball, deltar du på et trenerkurs i regi av Total Control Coaching, som bygger på spansk trenermetodologi. Kurset består av utvalgte deler av spansk trenerkurs nivå 1 (UEFA B), og blir holdt på engelsk. Kurset er delt i en teoretisk del der vi går igjenom og lærer om teknik-taktik-psykologi-fysiologi i den spanske trenermethodologien, og en praktiskt del der vi tar med det teoretiske vi lært for å skape gode treninger med tydlige mål. Du kommer også å gjennomføre disse treningene som coach. Vi har jevnlig kontakt med UEFA PRO trenere som overser og kontrollerer hele opplegget ned til den enkelte øvelse.

Reiser til USA og Spania 
Jeløy folkehøyskole samarbeider med Orlando City Soccer School Hunters Creek, som er ett av Orlando Citys akademier. På våren reiser vi til deres akademi i Orlando der vi blir trent av UEFA pro trenere. Vi spiller også matcher mot akademilagene.

Sammen med de andre linjene flytter vi skolen til Spania i en av høstukene. Her Trener vi mye samtidig som du kan vi nyte varmen og gjøre ulike aktiviteter utendørs. Spanske byer, natur, opplevelser, samhold og spennende aktiviteter står i fokus denne uken.
En linje for deg som drømmer om å bli fotballtrener
Ønsker du å spille mye fotball og samtidig lære hvordan du kan lære bort fotball til andre, er «Coaching fotball» linjen for deg. Her lærer du å bli en smartere fotballspiller, ta de gode valgene og får samtidig et trenerkurs du kan bygge videre på senere.

Linjens instagramside: https://www.instagram.com/cfu_fob/
LInjens YouTubeside: https://www.youtube.com/channel/UCVyF_p-GAwYco0DmMzoIjKA

Linjeansvarlig for «Coaching Fotball» er Daniel Baronowsky. Han har ett spansk trenerkurs (level 1).  
Spørsmål om linjen? Ta kontakt på daniel@jeloy.fhs.no eller 980 94 763
Mer informasjon om priser: https://www.folkehogskole.no/skole/jeloy/coaching-fotball-usa-11#pris
Fotball og ballspill
Fotball og ballspill Søk nåLES MER

Blir det endringer pga reiserestriksjoner, så garanterer vi gode alternative turer for alle linjer, og ved rimeligere reiser vil linjeprisen reduseres.


Har du lyst til å bli en smartere fotballspiller og lære å ta gode valg på fotballbanen? Ønsker du å møte andre fotballinteresserte og dra på flere fotballrelaterte reiser? Pakk fotballskoene og sett kursen mot Jeløy folkehøyskole!

På «Fotball og ballspill» trener vi mye fotball og følger den «spanske skolen». Du får en tydelig forståelse av hvorfor vi gjør ulike øvelser, lærer å ta de gode valgene på fotballbanen og bygger opp et bedre «fotballhode» gjennom øvelser med mange valg. Målet er å utvikle smartere og bedre fotballspillere, både på og utenfor banen.
Vi spiller også fotballkamper mot andre folkehøyskoler og deltar på flere cuper, sammen med linjen «Coaching fotball».

I tillegg til fotball så spiller vi golf, padel, innebandy, hockey, badminton, volleyball og frisbeegolf. Jeløy folkehøyskole har egen kunstgressbane (7-er bane), ballbinge, beachvolleyball- og frisebeegolfbane. Innendørsaktiviteter foregår i skolens gymsal.

Reiser til USA og Spania 
Jeløy folkehøyskole samarbeider med Orlando City Soccer School Hunters Creek, som er ett av Orlando Citys akademier. På våren reiser vi til deres akademi i Orlando der vi blir trent av UEFA pro trenere. Vi spiller også matcher mot akademilagene.

 Sammen med de andre linjene flytter vi skolen til Spania i en av høstukene. Her trener vi mye samtidig som du kan nyte varmen og gjøre ulike aktiviteter utendørs. Spanske byer, natur, opplevelser, samhold og spennende aktiviteter står i fokus denne uken.

En linje for alle
Ønsker du å ha det gøy med ball og bli en bedre fotballspiller, så er «Fotball og ballspill» linjen for deg. Nivå betyr ingenting, så lenge du er klar for å spille fotball og prøve deg på andre ball- og lagidretter. Søk «Fotball og ballspill» i dag!
For halvårslinje, se her: https://www.folkehogskole.no/skole/jeloy/fotball-ballspill-var

Linjens instagramside: https://www.instagram.com/cfu_fob/
LInjens YouTubeside: https://www.youtube.com/channel/UCVyF_p-GAwYco0DmMzoIjKA

Linjeansvarlig for «Fotball og ballspill» er Daniel Baronowsky som har spansk trenerkurs (level 1). Spørsmål om linjen? Ta kontakt på daniel@jeloy.fhs.no eller tlf. 980 94 763.
Mer informasjon om priser: https://www.folkehogskole.no/skole/jeloy/fotball-ballspill-spania-og-usa#pris
Push & Pull
Push & Pull Søk nåLES MER
Blir det endringer pga reiserestriksjoner, så garanterer vi gode alternative turer for alle linjer, og ved rimeligere reiser vil linjeprisen reduseres.

Push & Pull
Glad i trening og fysisk aktivitet? Vil du reise tre uker til USA og besøke blant annet San Francisco, Los Angeles og Las Vegas? Da er «Push & Pull» linjen for deg!

På linjen «Push & Pull» kombinerer vi trening, ulike aktiviteter og USA. Her får du jobbe mot dine personlige mål innen trening, samtidig som du får en variert og meningsfull hverdag.
Du får reise på studietur til USA, hvor vi besøker flere kjente storbyer, som San Francisco, Los Angeles og Las Vegas. Her får du oppleve mye av hva USA har å by på. Vil blant annet besøke vakre Golden Gate Bridge i San Fransisco, prøve strandlivet i Los Angeles og oppleve fargene, lydene og livet i Las Vegas.

På «Push & Pull» blir det mye trening. Sentrale mål gjennom året er at du skal oppleve mestringsfølelse, fremgang og nå målene du har satt deg. Gjennom det vil du oppleve at trening er gøy og du vil kjenne på treningsglede og bevegelseglede.

Variert trening på «Push & Pull»
På «Push & Pull» blir du utfordret innen ulike treningsområder og får muligheten til å lære, vokse og utvikle deg i løpet av året. Det blir fokus på styrketrening, crossfit, kondisjonstrening, ballspill og med mer. Du får hjelp til å sette opp ditt eget treningsprogram, tilpasset ditt nivå og dine mål. I løpet av året vil du følge dette programmet og oppleve at et skikkelig treningsprogram gir gode resultater.
På «Push & Pull USA» kommer vi også til å ha aktiviteter som klatring, kajakk, overnattingsturer, sykkelturer, med mer. Tanken er å bryte opp hverdagen, utfordre oss selv og prøve nye spennende aktiviteter sammen!

Fokus på sunt kosthold og god helse
På Jeløy Folkehøyskole legger vi vekt på et sunt og helhetlig syn på kropp og helse. Her er fokuset på en sunn og frisk kropp. Ikke å jakte på uoppnåelige kroppsidealer. På «Push & Pull» vil du lære mer om trening og kosthold, og hvordan dette kan gi deg energien du trenger for en hel dag med aktiviteter.
Dette lærer du
På «Push & Pull» vil du blant annet lære…

·Styrketrening
·Kroppsvektstrenig
·Crossfit
·Kondisjonstrening
·Beveglighetstrenig
·Koordinasjons trenining
·Spinning
·Ballspill
·Treningslære

Treningen vil være i form av individuell trening og gruppetreninger. Vi trener på skolen og hos flere av byens treningssentre. Progresjonen din blir målt gjennom ulike fysiske tester og en kroppsanalyse.

Studietur
Spania
På høsten drar alle linjene ved Jeløy folkehøyskole til Spania i en hel uke. Her nyter vi sommeren og gjør aktiviteter utendørs. Spansk byer, natur, ulike opplevelser, samhold og aktiviteter står i fokus denne uken. Vi bor også i nærheten av et sportssenter, hvor vi skal drive med ulike former for trening.

USA
Har du lyst til å besøke flere storbyer i USA? Vil du oppleve varmen i California med de bratte gatene i San Francisco, vakre strendene i Los Angels og galskapen i Las Vegas? På vårsemesteret reiser «Push & Pull USA»til San Francisco, Los Angeles og Las Vegas i hele tre uker! Sammen med lærerne planlegger du programmet for turen og vi skal oppleve alt de ulike statene i USA har å by på. I løpet av oppholdet blir det trening, utflukter og ulike aktiviteter. Du vil få oppleve USA i ekte turiststil!

Passer linjen for deg?
«Push & Pull» er linjen for deg som liker å trene, være fysisk aktivitet og som har lyst til å lære å sette opp ditt eget treningsprogram. Det er linjen for deg som ønsker å kombinere trening med å reise og som vil oppleve flere storbyer i USA.

Skolen stiller med alt av nødvendig utstyr, og vi benytter oss av mulighetene, lokalene og utstyret som finnes på de lokale treningssentrene.

Kontakt
Ove Lønning Solvang har en master i idrettsvitenskap, årsstudium i friluftsliv, årsstudium i samfunnsfag, årsstudium i religion og etikk og praktisk pedagogisk utdanning (PPU).
Spørsmål om linjen? Ta kontakt på ove@jeløy.fhs.no eller tlf. 48098663.
For mer informasjon om priser: https://www.folkehogskole.no/skole/jeloy/push-pull-usa-19#pris
Fitness
Fitness Søk nåLES MER

Blir det endringer pga reiserestriksjoner, så garanterer vi gode alternative turer for alle linjer, og ved rimeligere reiser vil linjeprisen reduseres.

Her får du et år der du:

 • Trener variert
 • Lærer om ernæring og helse
 • Får motivasjon, mestringsfølelse og treningsglede
 • Har mer enn egen kropp i fokus

Uansett hvilket nivå du befinner deg på skal du kunne oppleve framgang og mestring. Du vil kjenne at du lever med høy puls, både ute i naturen og på byens beste treningssenter (https://ditt-treningssenter.no/). Du vil få en teknisk gjennomgang av styrkeøvelser og vil føle deg trygg på gjennomføring. Du vil også få økter med kroppsvekt og slynge.

Kondisjonen trenes gjennom intervalltrening, løping, romaskin og crossfit.

Noen dager får du vind i seilet, om bord i seilbåten eller du får brukt armene i kajakken eller på padelsenteret.

Du vil lære hvordan sunn ernæring og sunn livsstil kan gjøre deg robust og mindre utsatt for helseplager.

Vi lever ikke alene i verden. Noen dager retter vi blikket utover og tar opp tema som for eksempel trafficking, vold i nære relasjoner og bærekraft.

LINJETUR:

California

Tidlig på våren reiser vi til California hvor vi besøker San Francisco og Los Angeles. Vi planlegger programmet sammen, det er masse å oppleve! San Francisco er en fantastisk by som skiller seg ut fra byer du tidligere har besøkt. Los Angeles byr blant annet på flotte strender og Hollywood.

Spania

Når høstmørket kryper nærmere forlenger vi sommeren og flytter vi hele skolen til Spania i en uke. Spanske byer, natur, samhold og aktiviteter står i fokus denne uken. Vi bor i nærheten av et sportssenter, hvor vi vil ha variert trening hele uken.

Kontakt
Linjeansvarlig for «Fitness» er Mette Karin Kallevik. Hun er næringsmiddelteknolog, med tilleggsutdanning i biologi, kjemi, norsk og praktisk pedagogisk utdanning (PPU). Hun har også flere kurs innen styrketrening og crossfit.


Spørsmål om linjen? Ta kontakt på
mette@jeloy.fhs.no eller tlf. 48201809.

For mer informasjon om priser:https://www.folkehogskole.no/skole/jeloy/fitness-florida#pris

Følg linjen på Instagram: fitnessjfh

Lederutvikling
Lederutvikling Søk nåLES MER
For deg med ønske om å jobbe med deg selv som leder – som en som går foran.

Har du lyst på enda et år på folkehøyskole, samtidig som du prøver deg som leder? På linjen Lederutvikling følger du en av de faste linjene som assistent for linjelærer og har mulighet til å på egenhånd prøve deg som instruktør. Du vil få veiledning og egne timer der du sammen med de andre elevene på linjen jobber med ledelsesteori.
Elevene på lederutvikling vil ha ansvar for en del praktisk arbeid ved skolen.
Linjetur: Avhengig av linje.

Søkekriterier
 • Du har gått ett år på folkehøyskole fra før
 • Du er sosial og utadvendt
 • Du har evnen til å sette igang aktiviteter
 • Du har evnen til å “se” dine medelever
Disse kriteriene kan lempes på om du har annen erfaring eller annet som kan være aktuelt.

Skriftlig søknad (ikke den vanlige skolesøknaden) med CV sendes innen 20.mars 2020 for skoleåret 2021 – 2021 til::

Jeløy Folkehøyskole
Att: Inspektør
Strandpromenaden 173
1516 Moss
Aktuelle kandidater vil få innkalling til intervju.
Dersom du lurer på noe mer, er det bare å ta kontakt med inspektør Morten Bjartveit på morten@jeloy.fhs.no eller 415 28 397.

Lærere for denne linjen er 

Morten Bjartveit og Monica Runar

Vannsport og seiling Norge
Vannsport og seiling Norge Søk nåLES MER

Blir det endringer pga reiserestriksjoner, så garanterer vi gode alternative turer for alle linjer, og ved rimeligere reiser vil linjeprisen reduseres.

Glad i å være inne og redd for å bli våt beina?
Da bør du glemme denne linja!
Men vi ønsker å utfordre deg – tar du sjansen?

Jeløy Folkehøyskole ligger akkurat midt i smørøyet for seiling og vannsportsaktiviteter.
Vår bærekraftige linje er spekket med vannsport, seiling og friluftsliv og med oss på laget har vi Norges mest meritterte seiltrener som har tatt utøvere til OL-gull. Kan han lære deg noe også?

Ny eller erfaren? Vi gir deg mestring uansett!

Studieturer
På høsten drar vi på ulike turer rundt i Norge

På våren reiser vi på en lengre tur i kystnære strøk av Sør Norge. Her kombinerer vi ulike vannsporter, toppturer og friluftsliv.
Vi skal gjøre mye, alt fra bølgesurfing, padling og seiling av ulike båter til toppturer!


Jeløy Folkehøyskole ligger i gåavstand til:

 • Landslagsarena for seiling og Norges seilforbunds treningssenter

 • Egen RIB, splitter ny racing-seilbåt (RS21) og tomannsjoller (RS Feva)

 • Noen av Oslofjordens beste kite- og windsurf-strender

 • Badestrender med muligheter for bølgesurfing


På skolen har du tilgang på:

 • Havkajakker

 • Kanoer

 • SUP-brett

 • Windsurfbrett

 • Kiter

 • Lærere som brenner for vannsport og seiling!


Elementer:

 • Windsurfing/kiting/kajakk m.m. i lokalmiljøet og turer til andre destinasjoner

 • Seiling i fullplanende racing-seilbåt (RS21)

 • Instruktørkurs for seiling

 • Friluftsliv, telting og hiking

 • Rafting & teambuilding

 • Kiting på snø og hav

 • Padling og våttkurs

 • Coasteering

 • Båtførerprøven

Linjeansvarlig er Lorentz Colberg.
Lorentz har mange års erfaring med friluftsliv og ulike vannaktiviteter.
Spørsmål om linjen? Ta kontakt på lorentz@jeloy.fhs.no eller tlf. 90183128.

 
Saved to Serve
Saved to Serve Søk nåLES MER
Blir det endringer pga reiserestriksjoner, så garanterer vi gode alternative turer for alle linjer, og ved rimeligere reiser vil linjeprisen reduseres.

Tro, tillit og tjeneste
På denne linjen er fokuset på deg. Hele deg! Vi ønsker du skal utvikle deg til ånd, kropp og sjel i fellesskap med andre. Ikke minst ønsker vi at du skal utvikle deg å bli sterk og trygg i deg selv.

Bli mer kjent med Bibelen!
Det begynner alltid med oss selv – hvor vi har vår identitet, hvordan vi tar vare på oss selv og hva Bibelen sier om Guds ønsker for våre liv.
På Jeløy vil du garantert utvide grensene dine! Spennende undervisning av engasjerte lærer og gode gjesteforelesere fra inn- og utland. Vi bruker bibelen som kunnskaps- og inspirasjonskilde sammen med allmenn kunnskap om god fysisk og helse til å utvikle oss gjennom året.

Bli mer kjent med deg selv – selvutvikling!

Etter Bibelens målestokk handler selvutvikling først og fremst om å ønske Gud velkommen in i livet. Bibelen leder oss inn på kunnskapen om åndelige, psykologiske og fysiske aspekter. Disse aspektene legges til grunn for læring og refleksjon, både individuelt og i gruppe. Du får oppleve hva det vil si å lære mer om deg selv gjennom hvordan andre ser og opplever deg! Gjennom det får du ny forståelse av deg selv slik at du kan utvikle deg som medmenneske og i samarbeid.
Skolen ligger rett ved sjøen og vi trener på samarbeid på vannet og i skogen. Seilingi skolens seilbåter og ribber, stall og hesteridning, overnatting i hengekøye er noe av det vi gjør sammen - mestring på ulike måter bygger oss opp som mennesker og knytter oss sammen.

Bli mer kjent med hva du kan bidra med!

Tenker du på å jobbe med mennesker videre i livet? Du vil få god innsikt og inspirasjon da vi blir med enkeltmennesker på jobb. En dag i uken drar begge linjene «Saved to Serve» med Praktisk Solidaritet «Social justice» sammen og besøker ulike arbeidsplasser innen rusomsorg, barnevern, fengsel, gatenært hjelpearbeid, internasjonalt hjelpearbeid og flyktningarbeid. Du får innblikk og inntrykk som vil kunne veilede deg videre i «meningen med livet».
Reiser og turer:

Hemsedal

Senere i januar drar hele skolen til Hemsedal for noen dager på alpint eller langrenn.

Israel
Linjeturen går til ett av verdens politiske og religiøse midtpunkt, Israel.
På denne reisen får vi oppleve og erfare landet hvor Jesus levde nesten hele sitt liv, hvor Han gjorde all sin tjeneste og hvor Han fullførte Guds plan med sitt liv. Vi får erfare Jerusalem og Galilea og får en god fordypning i Bibelens Israel, så vel som nåtidens. Vi vill besøke en Messianske menighet og andre kristne prosjekter for å både oppleve, lære og finne vennskap.
Denne opplevelsen lover mer kunnskap og erfaring og vil kunne være noe du bær med deg hele livet.

Etter et år på Jeløy Folkehøyskole har du muligheten å gå videre til fagskolen på samme område og linjen «Dynamo». Det gir deg 60 studiepoeng og du kan lese mer om et spennende år i linken under:
https://frelsesarmeen.no/barn-og-unge/dynamo 
Praktisk solidaritet, Afrika
Praktisk solidaritet, Afrika Søk nåLES MER

Blir det endringer pga reiserestriksjoner, så garanterer vi gode alternative turer for alle linjer, og ved rimeligere reiser vil linjeprisen reduseres.


”Av og til tror vi at det vi gjør bare er en dråpe i havet, Men havet ville vært mindre uten den dråpen” Mor Teresa

Om du er engasjert, ønsker å gjøre en forskjell, og liker å jobbe med mennesker er dette linjen for deg. Denne linjen vil gi deg muligheten til å jobbe frivillig lokalt med praktisk arbeid, samtidig som du vil lære mer om sosial rettferdighet, likestilling og fordeling av verdens resurser. Om du vil jobbe med mennesker i framtiden vil denne linjen gi deg muligheten til å se på ulik arbeid, og møte mennesker som vil inspirere deg videre.

Dette lærer du:

· Fattigdom og utviklingsarbeid

· Kriminalitet og rettssystemet i Norge

· Om barnevern, og hvordan samfunnet sikrer barn og unges oppvekstvilkår

· Om flyktninger og asylsøkere og deres prosess inn i det norske samfunnet

· Om moderne slaveri, vold i nære relasjoner og ekstremisme.

· Om rus og hvordan jobbe med dette

· Om bærekraft på ulike nivåer

· Om miljøvern

· Om psykisk helse og hvordan ta vare på egen mental helse.

Dette vil du oppleve på Praktisk solidaritet med smak av Afrika

· Du vil få møte sårbare, men også ressurssterke mennesker i utkanten av det etablerte samfunnet, som vil være med på å forandre måten du ser verden på, og kanskje også gi deg inspirasjon til selv å være en del av det!

· Du vil komme i direkte kontakt med flyktningarbeid, barnevern, fengsler, rusmiljøer, barnehjem og slumstasjoner.

· Gjennom et av våre samarbeidsprosjekter vil vi knytte tettere bånd med Soldammen barneverninstitusjon. Vi får lære og prøvd å bruke hester, klatrepark og BMX- bane aktivt i det miljøterapeutiske arbeidet. Vi får være en del av gårdsdriften gjennom at vi tar praktisk ansvar og tenker bærekraft sammen.

· Gjennom våre personlige kontakter i Frelsesarmeen og andre hjelpeorganisasjoner, vil du få anledning til å bygge verdifulle kontakter, og også mulighet til å utforske hvor du selv passer inn.

· Du vil møte ulike foredragsholderne som har førstehåndskjennskap og konkrete erfaringer.

· Du vil kunne følge en rettssak i Norge

· Du vil kunne få arbeidstrening gjennom frivillig arbeid lokalt i minst 75 timer i løpet av skoleåret.

Spania (1 uke)
På høsten reiser vi sammen med de andre linjene på Jeløy folkehøyskole. Her står opplevelser, samhold og aktiviteter i fokus. Vi får også se nærmere på hvordan arbeid med sosial rettferdighet foregår i Europa, blant annet gjennom ulike organisasjoner som jobber med menneskehandel, flyktningarbeid og fattigdom.

Kenya og Tanzania (3 uker)
På våren reiser vi til Nairobi i Kenya, der du får møte og bli kjent med mennesker og organisasjoner som jobber mot sosial urettferdighet. I Kenya er det fokus på at alle skal være sammen og lære av hverandre. Målet er å komme hjem med nye erfaringer og mye kunnskap.

I Nairobi besøker vi Kiberaslummen, et av verdens største slumområder. Frelsesarmeen har flere prosjekter her hvor de hjelper kvinner å skape seg en inntekt, et arbeid og slik få økt status i samfunnet. Sammen med lokale guider besøker vi prosjektene og familier i slummen, for å se hvordan de som bor her takler hverdagen. Vi besøker også et barnehjem og deltar på aktiviteter sammen med barna.

Vi vil reise til Tanzania og skolens bistandsprosjekt for å se og støtte en internatskole for barn med albino bakgrunn, og barn som har ulike utfordringer psykisk og fysisk. Her vil vi bo og ha ulike aktiviteter med barna.

Vi drar også på safari på savannen, der målet er å se «The Big Five». Her bor vi i telt, passet på av Masai-vakter.

Linjeansvarlig for «Praktisk Solidaritetsarbeid” er Ruth Korol Kielland. Ruth er barnevernspedagog, og har alltid engasjert seg for sosial rettferdighet. Hun har blant annet jobbet 16 år på asylmottak og med flyktningarbeid. Hun elsker selv å være aktiv med all slags idrett, men har de siste årene hatt større fokus på sportsklatring. Dette har hun aktivt drevet med fra og til i 10 år. Spørsmål om linjen? Ta kontakt på ruth@jeloy.fhs.no eller tlf. 922 19 971.

Mer informasjon om priser: https://www.folkehogskole.no/skole/jeloy/social-justice-kenya-8#pris

Padel
Padel Søk nåLES MER

Som første folkehøyskole i Norge kan vi presentere en ny padel linje for 2021.

Blir det endringer pga reiserestriksjoner, så garanterer vi gode alternative turer for alle linjer, og ved rimeligere reiser vil linjeprisen reduseres.

Padel - Verdens raskest voksende sport, er nå en egen linje hos oss. 

Når du kommer hit til høsten vil du bli godt kjent med alle elever og lærere gjennom fellesfag, skolereiser, valgfag og alt som skjer på linjen din. Vårt ønske er at du skal få et grensesprengende år der du kan utvikle deg ut fra ditt nivå både faglig og sosialt. Internatlivet kan være spennende, og er kanskje av noe det som er unikt med folkehøyskole, her bor du sammen med jevnaldrende fra både inn og utland.  Jeløy er en fantastisk plass midt i Oslofjorden med gangavstand til bykjernen i Moss og en time fra Oslo og Sverige med bil/buss/tog.
Den første tiden på skolen er vi mye sammen slik at vi blir godt kjent med hverandre på tvers av linjene og internatene. Vi har flotte turområder rundt skolen og nærmeste badestrand er bare et par hundre meter unna. Den første uken er vi mye på farten i nærområdet og sammen skaper vi et godt grunnlag for skoleåret.


Hvordan ser en vanlig uke ut
I en vanlig linjeuke trener vi tre til fire ganger per uke. Noen dager så er vi sammen med andre linjer på skolen slik at dere får et bredt og variert innhold. Når vi spiller padel så fokuserer vi på teknikk, taktikk, fysikk og spill. Padel bygger på godt samspill så vi vil bruke tid på å skape et godt felleskap og gjøre hverandre gode med mulighet til personlig utvikling etter ditt eget nivå.
Vi vil melde dere på seriespill der vi kan matche dere mot variert motstand. I tillegg blir det også turneringer.


Fellesreiser og bistandsprosjekt
I løpet av året reiser vi på to felles skoleturer, på høsten til Spania og etter nyttår til Hemsedal. Dette er begge innholdsrike og aktive reiser hvor fellesskap står i fokus.
Vi jobber også med vårt bistandsprosjekt som bidrar til at elever med spesielle behov på skoler i Tanzania får en bedre hverdag. I tillegg har vi dugnadsarbeide til støtte for innsatte i norske fengsler.

Linjereise
På våren blir det en linjereise til Fungerola, Malaga. Der blir vi trent av spanske pro trenere, samtidig som vi tar oss tid til å oppleve kulturen, samfunnet og naturen.

Padelsenteret på Jeløy
Moss Padel har per dags dato seks baner på Jeløy i gangavstand fra skolen.
I tillegg har senteret treningsfasiliteter for egentrening, vekter og treningsmaskiner. Daglig leder på Padelsenteret, Henrik Jarl Ljungberg, har spilt aktivt både i Sverige og Norge og er utdannet kroppsøvingslærer i bunn. Henrik vil sammen med trenere på senteret følge dere opp i linjeukene i samhandling med skolen og meg som linjelærer.
Utstyr Padel linjen:  Ett sett med treningstøy er inkludert i linjeprisen. Ta med egen racket og sko til eget bruk.
Hvis du ønsker å kjøpe racket, sko etc. på senteret, så har de rabatterte priser på utstyr fra Bull Padel og Adidas som de samarbeider med.

Spørsmål
Har du spørsmål om linjen? Ta kontakt med linjelærer Hans Nilsson på hans@jeloy.fhs.no eller eller telefon 990 93 189.

Jeløy Folkehøyskole

Er en skole uten karakterkrav for deg som søker et opplevelsesår. Jeløy Folkehøyskole er en passe stor skole der alle kjenner alle og hvor fellesskap, vennskap og mestring står i fokus. Vårt mål er å skape et annerledes år for deg, der du kanskje blir enda bedre kjent med deg selv og setter deg noen nye mål i livet. Vi ønsker å gi deg et grensesprengende år på dine premisser.
Folkehøyskolen for deg

Folkehøyskolen for deg

Bli med på en stor opplevelse som sent vil glemmes. Om du er reiselysten så kan en av våre reiselinjer være noe for deg.

Søk gjerne nå!

Søk gjerne nå!

Om du ønsker å gå her i år eller neste år, søk gjerne nå...

TOPP
Personvern