VI HAR FORTSATT LEDIGE PLASSER

Med skolestart 24.august 2019!
Et år på folkehøgskole er ikke bare et år med store opplevelser. Det kan også være starten på din framtidige karriere. Gode lærerkrefter og allsidig utstyr står til din disposisjon. Her er ingen karakterer eller eksamenspress. Undervisningen er gratis. Det du betaler for er kost, losji, materiellkostnader og utgifter som reiser og ekskursjoner.

SØK NÅ

Om Sjø – Hav – Friluftsliv Europa

Aktiv og liker å være ute hele året? Har du lyst til å prøve mange forskjellige aktiviteter, på fjellet, i skogen og på sjøen? Liker du å reise og drømmer om å dra på seiltur i Middelhavet? Da er «Sjø - Hav - Friluftsliv Europa» linjen for deg. 

«Sjø - Hav - Friluftsliv Europa» er en allsidig linje for deg som vil prøve ulike aktiviteter, som friluftsliv, seiling, kajakkpadling, kiting, rafting med mer. Du trenger ingen forkunnskaper for å søke på linjen, men det er en fordel om du liker å være aktiv.

Kajakkpadling og seiling i Oslofjorden
Jeløy folkehøyskole ligger et steinkast unna Oslofjorden. I løpet av året på «Sjø - Hav - Friluftsliv Europa» vil vi padle mye kajakk, både på Oslofjorden og den store innsjøen Vansjø. Jeløy folkehøyskole stiller med kajakker og kanoer, som vi bruker på dagsturer og andre ekspedisjoner. Du får også Våttkort for havkajakk i løpet av året.

Jeløy folkehøyskole samarbeider tett med Seilforeningen i Moss, og du får muligheten til å seile joller og regattabåter, med instruksjon fra tidligere norsk OL-trener i seiling.

Skogsturer og kiting på vidda
Det er store skogsområder i nærheten av skolen, og vi vil tilbringe mye tid ute i skogen. Du vil lære å orientere deg med kart og kompass, til fots og på sjøen. Du vil også lære å lage din egen turmat, og får oppleve mange unike turer og naturopplevelser. I løpet av året skal vi blant annet gå deler av grenselosruten mot Sverige fra 2. verdenskrig.

En av Norges fineste kitestrender ligger i umiddelbar nærhet til Jeløy folkehøyskole. Når snøen kommer drar vi til Hardangervidda og lærer kiting på snø, før vi prøver oss på Oslofjorden. Vi drar også på en todagers raftingtur til Dagali for å bli ristet sammen til et skikkelig team. Her blir det team building, rafting og du får prøve deg på et ekte vassdrag.

Seiltur i Middelhavet
På vårsemesteret skal vi riste av oss vinteren med en seiltur i Middelhavet. Det blir turseiling, og etter vel en uke går vi i land og fortsetter med land og sjøbaserte aktiviteter.

Sammen med de andre linjene på Jeløy folkehøyskole drar vi til Spania i en av høstukene. Her nyter vi sommeren og gjør aktiviteter utendørs. Spanske byer, natur, opplevelser, samhold og aktiviteter står i fokus, og det vil bli både surfing, SUP, Via Ferrata og juving.

Et år med spennende, nye utfordringer 
I løpet av et år på «Sjø - Hav - Friluftsliv Europa» får du mange spennende utfordringer. Vi ønsker at du skal få prøve mye du ikke har prøvd før, komme ut av komfortsonen din og mestre ulike aktiviteter. Målet for skolen er å være «Grensesprengende».

Du trenger ingen forhåndskunnskaper for å søke «Sjø - Hav - Friluftsliv Europa», men du må være motivert for å bidra til at du og dine medelever skal få et lærerikt år, der lagarbeid vil stå i sentrum.

Linjeansvarlig for «Sjø - Hav - Friluftsliv Europa» er Lorentz Colberg. Colberg har mange års erfaring med friluftsliv og ulike vannaktiviteter. Spørsmål om linjen? Ta kontakt på lorentz@jeloy.fhs.no eller tlf. 90183128.
Mer informasjon om priser: https://www.folkehogskole.no/skole/jeloy/sjo-hav-friluftsliv-europa#pris

Lærere

Lorentz Colberg

Lorentz Colberg

LÆRER

Mannen fra Ås

Noe av det som venter deg..

Send oss din søknad i dag!

Flere av våre linjer er veldig populære. Sikre din plass neste år allerede nå!
TOPP
Personvern