VI HAR FORTSATT LEDIGE PLASSER

Med skolestart 25.august 2018!
Et år på folkehøgskole er ikke bare et år med store opplevelser. Det kan også være starten på din framtidige karriere. Gode lærerkrefter og allsidig utstyr står til din disposisjon. Her er ingen karakterer eller eksamenspress. Undervisningen er gratis. Det du betaler for er kost, losji, materiellkostnader og utgifter som reiser og ekskursjoner.

SØK NÅ

Om Push & Pull USA

Et år fylt med trening, reise, kostholdskunnskap og videoblogging!

Søker du et år fylt med mye trening, utfordringer, kreativitet og opplevelser? Vil du reise til både østkysten, vestkysten og sørstatene i USA? På linjen Push & Pull USA kombinerer vi trening, kosthold, videoblogging og reise.

Vi trener mye og variert! Du vil tilegne deg kunnskap slik at vi sammen kan lage treningsplaner tilpasset deg, og du får sette deg dine personlige mål i samarbeid med din lærer/mentor. Nøkkelområder gjennom året er mestringsfølelse, forbedring i ytelse og personlige mål. Det blir styrketrening, cardio, crossfit, kosthold, fysiske tester, ballspill og andre aktiviteter. Treningen vil skje både i form av gruppetrening og individuell trening, på skolen og i byens treningssenter.

Vi lager kreative videoblogger fra turene, aktivitetene og hverdagene våre. Du lærer å filme, redigere og skape innhold på din egen måte. Til videoredigering bruker vi Premier Pro, som du vil få førstehåndskunnskap om.

Ønsker du å besøke verdens navle, California? Hva med «The sunshine state», Florida? Frister en kulturell opplevelse i sørstatene? Vi reiser vest, øst og til sørstatene i USA. Se vakre Golden Gate Bridge i San Francisco, tren i fotsporene til kjente Hollywood-stjerner i Los Angeles, surf på bølgene inn mot Malibu, opplev kulturelle New Orleans og løp langs strendene i Miami på en 3 ukers reise.
Sammen med lærere planlegger vi programmet for turen og ser på de utrolige kule mulighetene som venter oss i USA.

Sammen med de andre linjene flytter vi skolen til Spania i en av høstukene. Da får vi en litt lengre sommer mens vi har linjeaktiviteter utendørs. Spanske byer, natur, opplevelser, samhold og masse aktiviteter står i fokus. Vi bor dessuten i nærheten av et sportssenter hvor vi trener.

Thor Martin Mortensen er ansvarlig for denne linjen. Kontakt han gjerne: thor-martin@jeloy.fhs.no eller telefon 920 77 397.

Studietur for linjen

USA 

Ønsker du å besøke verdens navle, California? Hva med «The sunshine state», Florida? Frister en kulturell opplevelse i sørstatene?

Her reiser vi vest, øst og til sørstatene. Se vakre Golden gate bridge i San Francisco, tren i fotsporene til kjente hollywood-stjerner i Los Angeles, surf på bølgene inn mot Malibu, opplev kulturelle New Orleans og løp langs strendene i Miami på en 3 ukers reise.

Sammen med lærere planlegger vi programmet for turen og ser på de utrolige kule mulighetene som venter i USA.

Spania

Sammen med de andre linjene flytter vi skolen til Spania i en av høstukene. Da får vi litt lengre sommer mens vi har linjeaktiviteter utendørs. Spanske byer, natur, opplevelser, samhold og masse aktiviteter står i fokus. Vi bor i nærheten av et sportssenter hvor vi vil trene.

Lærere

Mette Karin Kallevik

Mette Karin Kallevik

LÆRER OG INTERNATLEDER

Mette Karin er skolens treningsglade dame. Når hun ikke trener liker hun å slappe av med en god bok, gjerne i Frankrike. Hun har bakgrunn som laboratorieingeniør, men er nå veldig fornøyd med å jobbe med ungdom.

Thor Martin Mortensen

Thor Martin Mortensen

LÆRER

Thor Martin er fra Namsos, han er glad i fotball og all slags trening, men spesielt cardio og styrke. Veldig glad i å ta bilder og filme. Hans drømmereise er en lengre roadtrip i USA.

Pris

Pris fra: kr 120.800,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Studietur: Vest og øst i USA
  • Mat og rom på skolen
  • Internett
  • Vaskemaskin
  • Påmeldingsgebyr
  • Eget bad på rommet

Ikke inkludert

  • Enkeltrom

Lommepenger, lån og stipend

Folkehøyskoleelever får basisstøtte fra Lånekassen på kr 106.340,- som fordeler seg over 10 mnd.
40% av basisstøtten heter omgjøringslån, fordi det blir omgjort til stipend etter fullført utdanning (ca 1 1/2 år etter fullført).
Det betyr at 63.804,- blir lån, og 42.356,- blir stipend.

Det er viktig at du regner ut hva skolepengene dine blir og finner ut om lånet dekker dette, eller om du må spare opp til å dekke differansen.

Dersom det er 110 kilometer eller mer mellom hjemstedskommune og lærestedskommune, kan du få reisestipend. Dette regner Lånekassen ut automatisk.

Det er greit å ha litt lommepenger, men du må selv tenke gjennom hva du trenger penger til. Matbudsjett og klesbudsjettet kan du minimere, du får 4 måltider her. Du trenger penger til toalettsaker, vaskemidler til tøyvask, event. cafe, kino, underholdning. Du trenger litt lommepenger på turer. Da kan det være enkelte måltider du dekker selv, drikke, souvenirer ol.


Noe av det som venter deg...

Send oss din søknad i dag!

Flere av våre linjer er veldig populære. Sikre din plass neste år allerede nå!
TOPP
Personvern