VI HAR FORTSATT LEDIGE PLASSER

Med skolestart 24.august 2019!
Et år på folkehøgskole er ikke bare et år med store opplevelser. Det kan også være starten på din framtidige karriere. Gode lærerkrefter og allsidig utstyr står til din disposisjon. Her er ingen karakterer eller eksamenspress. Undervisningen er gratis. Det du betaler for er kost, losji, materiellkostnader og utgifter som reiser og ekskursjoner.

SØK NÅ

Om Social justice

Om Social justice – Ønsker du gjøre en forskjell!

”Du kan velge å se en annen vei, men du kan aldri igjen si at du ikke visste”.
- William Wilberforce

Lar du deg engasjere av sosial rettferdighet, likestilling og fordeling av verdens ressurser?

Du vil få møte sårbare, men også ressurssterke mennesker i utkanten av det etablerte samfunnet, som vil være med på å forandre måten du ser verden på, og kanskje også gi deg inspirasjon til selv å være en del av det!
På linjen Social justice vil du komme i direkte kontakt med flyktningarbeid, barnevern, fengsler, rusmiljøer, barnehjem og slumstasjoner.  

Klatring og Hest - assistert dyreterapi!

På denne linjen vil du også få bryne deg i klatreveggen. Vi vil bestige topper både inne og ute, for å lære nye ferdigheter, utfordre oss selv fysisk og mentalt, og bli gode venner.

Gjennom et av våre samarbeidsprosjekter vil vi knytte tettere bånd med Soldammen barneverninstitusjon. Vi får lære og prøvd oss å bruke hester, klatrepark og BMX- bane aktivt i det miljøterapeutiske arbeidet. Vi får være en del av gårdsdriften gjennom at vi tar praktisk ansvar og tenker bærekraft sammen.

Gjennom våre personlige kontakter i Frelsesarmeen og andre hjelpeorganisasjoner, vil du få anledning til å bygge verdifulle kontakter, og også mulighet til å utforske hvor du selv passer inn. Vi får tak i de foredragsholderne som har førstehåndskjennskap og konkrete erfaringer. Du vil sitte igjen med masse spennende kunnskap, presentert gjennom kreative og digitale metoder, der du selv bidrar aktivt.

Jeg ønsker å gjøre en forskjell for noen i min fremtidige jobb, på Social Justice får jeg en innsikt i ulike institusjoner jeg vil jobbe i.~ Nora

Lærer om menneskehandel
På høsten reiser vi sammen med de andre linjene på Jeløy folkehøyskole. Her står opplevelser, samhold og aktiviteter i fokus. Vi får også se nærmere på hvordan arbeid med sosial rettferdighet foregår i Europa, blant annet gjennom ulike organisasjoner som jobber med menneskehandel, flyktningarbeid og fattigdom.


Reiser til Kenya for å møte mennesker som jobber mot sosial urettferdighet
På våren reiser vi til Nairobi i Kenya, der du får møte og bli kjent med mennesker og organisasjoner som jobber mot sosial urettferdighet. I Kenya er det fokus på at alle skal være sammen og lære av hverandre. Målet er å komme hjem med nye erfaringer og mye kunnskap.

I Nairobi besøker vi Kiberaslummen, et av verdens største slumområder. Frelsesarmeen har flere prosjekter her hvor de hjelper kvinner å skape seg en inntekt, et arbeid og slik få økt status i samfunnet. Sammen med lokale guider besøker vi prosjektene og familier i slummen, for å se hvordan de som bor her takler hverdagen. Vi besøker også et barnehjem og deltar på aktiviteter sammen med barna.

I byen Thika besøker vi en skole der ungdom med ulike funksjonshemminger kan lære forskjellige praktiske ferdigheter, som å smi, snekre, lage hårextensions, smykker, kunst med mer. Vi besøker også en skole for blinde, og ser hvordan skolehverdagen deres ser ut.

Vi drar også på safari på savannen, der målet er å se «The Big Five». Her bor vi i telt, passet på av Masai-vakter.

Passer for deg som vil lære å bekjempe sosial urettferdighet
Social justice passer for deg som er engasjert og vil vite mer om hvordan du kan bekjempe sosial urettferdighet. På linjen lærer du mer om moderne slaveri, korrupsjon, fattigdom, vold i nære relasjoner med mer. Dette er viktige temaer som vi møter i det daglige, men som vi ofte ikke ser. På Social Justice får du også mulighet til å leke litt i en klatrevegg, og bli utfordret både fysisk og mentalt.

Linjeansvarlig for «Social justice » er Ruth Kielland. Kielland er barnevernspedagog, har tidligere jobbet på asylmottak og med flyktningarbeid. Hun elsker selv å klatre, og har klatret aktivt fra og til i 10 år. Spørsmål om linjen? Ta kontakt på ruth@jeloy.fhs.no eller tlf. 92219971.


Mer informasjon om priser: https://www.folkehogskole.no/skole/jeloy/social-justice-kenya-8#pris

Lærere

Hans Nilsson

Hans Nilsson

REKTOR

Energibunt fra Sverige.

Ruth M. K. Kielland

Ruth M. K. Kielland

LÆRER

Noe av det som venter deg..

Send oss din søknad i dag!

Flere av våre linjer er veldig populære. Sikre din plass neste år allerede nå!
TOPP
Personvern