VI HAR FORTSATT LEDIGE PLASSER

Med skolestart 25.august 2018!
Et år på folkehøgskole er ikke bare et år med store opplevelser. Det kan også være starten på din framtidige karriere. Gode lærerkrefter og allsidig utstyr står til din disposisjon. Her er ingen karakterer eller eksamenspress. Undervisningen er gratis. Det du betaler for er kost, losji, materiellkostnader og utgifter som reiser og ekskursjoner.

SØK NÅ

Om Social justice

”Du kan velge å se en annen vei, men du kan aldri igjen si at du ikke visste”.
- William Wilberforce

Lar du deg engasjere av sosial urettferdighet, likestilling og feil fordeling av verdens goder? Vil du være med å gjøre en forskjell? Eller kanskje du skulle ønske at du engasjerte deg mer?

På linjen Social justice – Kenya får du kjenne flyktningarbeid, barnevern, fengsler, rusmiljøer, skoler og «slumstasjoner» tett på kroppen gjennom feltbesøk. I klasserommet forbereder vi oss ved å jobbe med de ulike problemstillingene, og vi møter mennesker på siden av det etablerte samfunnet som har et helt annet liv enn oss.

Jeløy Folkehøyskole drives av Frelsesarmeen, der vi har tilgang på et spennende nettverk. Vi blir også kjent med andre organisasjoner som jobber med sosial urettferdighet rundt omkring i verden.

FN har definert 17 bærekraftsmål som er en felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene. Disse vil være utgangspunktet vårt for skoleåret, og vi kommer til å ha fokus på hva hver enkelt av oss kan gjøre i møte med disse utfordringene.

Studieturen på våren går til Nairobi i Kenya, der du får møte og bli kjent med mennesker og institusjoner som jobber mot sosial urettferdighet. På høsten reiser vi til Spania, der vi får se nærmere på hvordan arbeid med sosial urettferdighet foregår på vårt eget kontinent.

Bli med og gjør en forskjell!

Kristian Thomassen Nygård er ansvarlig for denne linjen. Kontakt ham gjerne: kristian@jeloy.fhs.no eller telefon 455 16 123.


Studieturer for linjen

Studieturen vår på våren går til Nairobi i Kenya, der du får møte og bli kjent med mennesker og institusjoner som jobber mot sosial urettferdighet. På høsten reiser vi til Spania, der vi får se nærmere på hvordan arbeid med sosial urettferdighet foregår på vårt eget kontinent.

Lærere

Hans Nilsson

Hans Nilsson

REKTOR

Energibunt fra Sverige.

Kristian Th. Nygård

Kristian Th. Nygård

LÆRER

Gitarfreak

Pris

Pris fra: kr 115.800,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen
  • Internett
  • Vaskemaskin
  • Påmeldingsgebyr
  • Eget bad på rommet

Ikke inkludert

  • Enkeltrom

Lommepenger, lån og stipend

Folkehøyskoleelever får basisstøtte fra Lånekassen på kr 106.340,- som fordeler seg over 10 mnd.
40% av basisstøtten heter omgjøringslån, fordi det blir omgjort til stipend etter fullført utdanning (ca 1 1/2 år etter fullført).
Det betyr at 63.804,- blir lån, og 42.356,- blir stipend.

Det er viktig at du regner ut hva skolepengene dine blir og finner ut om lånet dekker dette, eller om du må spare opp til å dekke differansen.

Dersom det er 110 kilometer eller mer mellom hjemstedskommune og lærestedskommune, kan du få reisestipend. Dette regner Lånekassen ut automatisk.

Det er greit å ha litt lommepenger, men du må selv tenke gjennom hva du trenger penger til. Matbudsjett og klesbudsjettet kan du minimere, du får 4 måltider her. Du trenger penger til toalettsaker, vaskemidler til tøyvask, event. cafe, kino, underholdning. Du trenger litt lommepenger på turer. Da kan det være enkelte måltider du dekker selv, drikke, souvenirer ol.


Noe av det som venter deg..

Send oss din søknad i dag!

Flere av våre linjer er veldig populære. Sikre din plass neste år allerede nå!
TOPP
Personvern