VI HAR FORTSATT LEDIGE PLASSER

Med skolestart 24.august 2019!
Et år på folkehøgskole er ikke bare et år med store opplevelser. Det kan også være starten på din framtidige karriere. Gode lærerkrefter og allsidig utstyr står til din disposisjon. Her er ingen karakterer eller eksamenspress. Undervisningen er gratis. Det du betaler for er kost, losji, materiellkostnader og utgifter som reiser og ekskursjoner.

SØK NÅ

Supersentralt - midt i Oslofjorden

Jeløy folkehøyskole ligger idylisk til på Jeløy i Moss. Her har vi god plass til å boltre oss med en rekke ulike aktiviteter, både innendørs og utendørs.


Skolebygningen

All undervisning foregår i skolebygget. Her finner du klasserommene, eget musikkrom med prosjektstudio, auditorium med mulighet for storskjermvisning av film, datarom, gymsal, treningsrom med apparater og spinningsykler, badstu og keramikk/malingsrom – for å nevne noe.

Biblioteket vårt har en hyggelig å avslappende atmosfære hvor vi har kafé, ser film, driver med brettspill eller bare slapper av.
Skolebygget er åpent alle dager fram til 23.00.

Matbygget

I matbygget finner du skolens kjøkken og matsal. Her får du servert måltidene hver dag – fra et kjøkken som lager god og sunn mat.

Skoleområdet

Ellers på området finner du internatene, plenområder for aktiviteter og ballspill og bålplass. Vi har både egen fotballbane og sandvolleyballbane.

I umiddelbar nærhet finner du flotte turområder. Moss sentrum er snaue 20 minutters gange unna, med kafeer, butikker, kjøpesenter og togstasjon.

Moss er et fantastisk knutepunkt. Fra togstasjonen i Moss sentrum kan du hyppig ta tog til Oslo som tar ca 45 min.

I sentrum ligger Sjøbadet som er kåret til en av Norges flotteste strender. Bastøfergen tar deg raskt til Vestfold. E-6 ligger i umiddelbar nærhet og en av Norges flotteste 18-hulls golfbaner ligger kun 15 min unna.

Mossedistriktet kan i tillegg by på flotte turområder og kulturelle plasser som Galleri F-15, Røed Gård, Galleri Varden samt flere flotte turområder i skogen og langs sjøen.

For den som liker dykking, kiting, windsurfing, kajakkpadling, fisking osv. har Moss flotte områder for det både i saltvann/Oslofjorden og i Vansjø. Vansjø er en idyllisk perle hvor man kan nyte fred og ro og egner seg meget godt til kano/kajakkpadling. Distriktet har en mengde badestrender på Jeløy, i Moss, Rygge, Larkollen og ikke minst idylliske Son.
Det er ca 30 min kjøring til fornøyelsesparken Tusenfryd. 

Kort sagt har distriket et mangfold av muligheter.

Jeløy folkehøyskole er en kristen skole for alle. Uavhengig av livssyn vil du bli møtt med interesse og respekt. Skolen ønsker likevel å utfordre på spørsmål omkring tro og verdier. Den daglige morgensamlingen har en kristen profil, med ord for dagen. Det er i tillegg tilbud om være med på samtalegrupper, bibelgrupper og kveldsmøter. På Jeløy møter mange et kristent miljø fra innsiden for første gang, og mange får sine første kristne venner. Fordommer forsvinner fort, og en får ofte fruktbare dialoger og diskusjoner med medelever.

Skolen eies og drives av Frelsesarmeen, noe som gir utslag i mål og verdier.

TOPP
Personvern