VI HAR FORTSATT LEDIGE PLASSER

Med skolestart 25.august 2018!
Et år på folkehøgskole er ikke bare et år med store opplevelser. Det kan også være starten på din framtidige karriere. Gode lærerkrefter og allsidig utstyr står til din disposisjon. Her er ingen karakterer eller eksamenspress. Undervisningen er gratis. Det du betaler for er kost, losji, materiellkostnader og utgifter som reiser og ekskursjoner.

SØK NÅ

Om Walkabout Australia

Bli med på en forrykende reise til den andre siden av kloden!

Er du nysgjerrig på alt det Australia har å tilby? På linjen Walkabout Australia besøker vi i løpet av nesten tre uker storbyer som Sydney, Melbourne og Adelaide. Vi reiser også på ekspedisjon gjennom villmarken, eller outbacken som det heter. Her får du virkelig oppleve de ville sidene av Australia; med støvete veier, fotturer i ødemarken og overnatting under åpen himmel. Det blir også tid til strandliv med snorkling, surfekurs og kanskje en løpetur på Bondi Beach?

Dette er linjen for deg som er aktiv, eventyrlysten og samfunnsengasjert. Frelsesarmeen i Australia vil fortelle oss om skyggesidene i dette enorme landet, og vi får innblikk i deres sosiale arbeid.

Hverdagen på skolen er delt mellom klasseromsundervisning og aktiviteter. I klasserommet konsentrerer vi oss om ulike temaer innen reise, menneskerettigheter, miljø og bærekraft, kultur og geografi. Aktivitetene kan være trening, utflukter, kajakk og kano, friluftsturer med og uten overnatting, sykkeltur, matlaging og mye mer.

Sammen med de andre linjene flytter vi skolen til Spania i en av høstukene. Da får vi en litt lengre sommer mens vi har linjeaktiviteter utendørs. Spanske byer, natur, opplevelser, samhold og spennende aktiviteter står i fokus.

Per Olav Eliassen er ansvarlig for denne linjen. Kontakt han gjerne: perolav@jeloy.fhs.no eller telefon 473 18 343.

Vi tar forbehold om reisetidspunkt og innhold. Det kan justeres i henhold til valutakurser og tilgjengelighet.

Studietur for linjen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I løpet av nesten tre uker besøker vi storbyer som Sydney, Melbourne eller Adelaide. Vi reiser også på ekspedisjon gjennom villmarken, eller outbacken som det heter. Her får du virkelig oppleve de ville sidene av Australia, med støvete veier, fotturer i ødemarken og overnatting under åpen himmel. Det blir også tid til strandliv med snorkling, surfekurs og kanskje en løpetur på Bondi Beach.

Det vil også bli felles skoletur til Torrevieja (Spania).

Lærere

Per Olav Eliassen

Per Olav Eliassen

LÆRER

Per Olav er lærer på Bakcpacking Europa og Walkabout Australia. Han har bakgrunn fra reiselivsbransjen, er dykkeinstruktør, kajakkinstruktør, elsker å reise, ta bilder og friluftslivet. 

Pris

Pris fra: kr. 126.800,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Studietur: Australia
  • Mat og rom på skolen
  • Internett
  • Vaskemaskin
  • Påmeldingsgebyr
  • Eget bad på rommet

Lommepenger, lån og stipend

Folkehøyskoleelever får basisstøtte fra Lånekassen på kr 106.340,- som fordeler seg over 10 mnd.

40% av basisstøtten heter omgjøringslån, fordi det blir omgjort til stipend etter fullført utdanning (ca 1 1/2 år etter fullført).

Det betyr at 63.804,- blir lån, og 42.356,- blir stipend.

Det er viktig at du regner ut hva skolepengene dine blir og finner ut om lånet dekker dette, eller om du må spare opp til å dekke differansen.

Dersom det er 110 kilometer eller mer mellom hjemstedskommune og lærestedskommune, kan du få reisestipend. Dette regner Lånekassen ut automatisk.

Det er greit å ha litt lommepenger, men du må selv tenke gjennom hva du trenger penger til. Matbudsjett og klesbudsjettet kan du minimere, du får 4 måltider her. Du trenger penger til toalettsaker, vaskemidler til tøyvask, event. cafe, kino, underholdning. Du trenger litt lommepenger på turer. Da kan det være enkelte måltider du dekker selv, drikke, souvenirer ol.


Noe av det som venter deg..

Send oss din søknad i dag!

Flere av våre linjer er veldig populære. Sikre din plass neste år allerede nå!
TOPP
Personvern