VI HAR FORTSATT LEDIGE PLASSER

Med skolestart 25.august 2018!
Et år på folkehøgskole er ikke bare et år med store opplevelser. Det kan også være starten på din framtidige karriere. Gode lærerkrefter og allsidig utstyr står til din disposisjon. Her er ingen karakterer eller eksamenspress. Undervisningen er gratis. Det du betaler for er kost, losji, materiellkostnader og utgifter som reiser og ekskursjoner.

SØK NÅ

Om Walkabout Australia

Tenk deg å sitte rundt et knitrende leirbål, ute på en øy i skjærgården, inne i skogen eller langt ute i «outbacken» i Australia. Det er bare gode venner rundt deg, samtalene går lett og latteren sitter løst. Alle bekymringene ligger igjen i skolesekken på hjemstedet ditt, og du kan bruke tiden på deg selv og dine skolekamerater.Et skoleår fritt for press og jag. Vi fyller det med aktiviteter som gir deg mestringsfølelse, muligheten til personlig utvikling og til å tenke gjennom de videre valg i livet.

Friluftsliv i Norge, Spania og Australia
På Walkabout Australia bruker vi tid på å utforske, nyte og benytte oss av den naturen vi har rundt oss. Det være seg fiske, kajakk, kano, fotturer, klatring, overnatte ute i alle årstider eller å lage mat over åpen flamme.
Hverdagen på skolen er fylt med utendørsaktiviteter, lett trening og noe klasserom. I klasserommet konsentrerer vi oss om ulike temaer innen friluftsliv til lands og til vanns, miljø og bærekraft, kultur og geografi. Men det mest og den viktigste delen av tiden er utendørs. Jeløy Folkehøyskole ligger midt i smørøyet med tanke på friluftsaktiviteter, og vi har egne kanoer, kajakker, klatreutstyr og kiter, for å nevne noe.
Oslofjorden ligger der, klar til å ta deg imot hele året, og er været for dårlig finner vi den store innsjøen Vansjø noen steinkast fra skolen. Vansjø er omkranset av store skogområder, perfekte for alle typer friluftsliv. På vinteren kan Vansjø også brukes til å gå på ski eller skøyter i nesten uberørt natur.
(Vi har også et tett samarbeid med DNT Vansjø og DNT Ung Vansjø.)
Er du samfunnsengasjert og du vil være med for å finne de gode opplevelsene. Da er Walkabout Australia linjen du skal velge.
Sammen med de andre linjene flytter vi skolen til Spania i en av høstukene.  Da får vi litt lenger sommer mens vi har linjeaktiviteter utendørs. Spanske byer, natur, opplevelser, samhold og masse aktiviteter står i fokus.
I vårsemesteret reiser vi til Australia og vil i løpet av nesten tre uker besøke storbyer som Sydney, Melbourne eller Adelaide. Vi reiser også på ekspedisjon gjennom villmarken, eller outbacken som det heter. Her får du virkelig oppleve de ville sidene av Australia, med støvete veier, fotturer i ødemarken og overnatting under åpen himmel. Det blir også tid til strandliv med snorkling, surfekurs og kanskje en løpetur på Bondi Beach.

Dersom du lurer på noe mer, er det bare å ta kontakt med linjeansvarlig Per Olav Eliassen på perolav@jeloy.fhs.no eller telefon 473 18 343.

Vi tar forbehold om reisetidspunkt og innhold. Det kan justeres i henhold til valutakurser og tilgjengelighet.

Studietur for linjen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I løpet av nesten tre uker besøker vi storbyer som Sydney, Melbourne eller Adelaide. Vi reiser også på ekspedisjon gjennom villmarken, eller outbacken som det heter. Her får du virkelig oppleve de ville sidene av Australia, med støvete veier, fotturer i ødemarken og overnatting under åpen himmel. Det blir også tid til strandliv med snorkling, surfekurs og kanskje en løpetur på Bondi Beach.

Det vil også bli felles skoletur til Torrevieja (Spania).

Lærere

Per Olav Eliassen

Per Olav Eliassen

LÆRER

Per Olav er lærer på Bakcpacking Europa og Walkabout Australia. Han har bakgrunn fra reiselivsbransjen, er dykkeinstruktør, kajakkinstruktør, elsker å reise, ta bilder og friluftslivet. 

Pris

Pris fra: kr. 126.800,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Studietur: Australia
  • Mat og rom på skolen
  • Internett
  • Vaskemaskin
  • Påmeldingsgebyr
  • Eget bad på rommet

Lommepenger, lån og stipend

Folkehøyskoleelever får basisstøtte fra Lånekassen på kr 106.340,- som fordeler seg over 10 mnd.

40% av basisstøtten heter omgjøringslån, fordi det blir omgjort til stipend etter fullført utdanning (ca 1 1/2 år etter fullført).

Det betyr at 63.804,- blir lån, og 42.356,- blir stipend.

Det er viktig at du regner ut hva skolepengene dine blir og finner ut om lånet dekker dette, eller om du må spare opp til å dekke differansen.

Dersom det er 110 kilometer eller mer mellom hjemstedskommune og lærestedskommune, kan du få reisestipend. Dette regner Lånekassen ut automatisk.

Det er greit å ha litt lommepenger, men du må selv tenke gjennom hva du trenger penger til. Matbudsjett og klesbudsjettet kan du minimere, du får 4 måltider her. Du trenger penger til toalettsaker, vaskemidler til tøyvask, event. cafe, kino, underholdning. Du trenger litt lommepenger på turer. Da kan det være enkelte måltider du dekker selv, drikke, souvenirer ol.


Noe av det som venter deg..

Send oss din søknad i dag!

Flere av våre linjer er veldig populære. Sikre din plass neste år allerede nå!
TOPP
Personvern